Meer over mijn visie

Holistisch

De gezondheid van een persoon hangt af van vele factoren in iemands leven. Lichaam, geest, emoties, het sociale en spirituele leven hangen nauw met elkaar samen en beïnvloeden elkaar voortdurend. Dit wordt een holistische benadering genoemd.

Beïnvloeding en het maken van keuzes


Onbalans
Als je ziek wordt ontstaat er een onevenwichtige situatie en is er een onbalans in je leven op één of meerdere van deze gebieden. Zo kun je je bijvoorbeeld geestelijk minder goed in je vel voelen als je je been hebt gebroken, pijn hebt en letterlijk niet goed uit de voeten kunt. Hierdoor kom je misschien ook minder in contact met anderen, wat je leefwereld kleiner maakt en waardoor je meer op jezelf wordt teruggeworpen.

Keuzes
Naarmate je ouder wordt kom je dit eerder tegen en is het vaak niet gemakkelijk om afscheid te moeten nemen van de dingen die je gewend bent en leuk vindt. Dat zet je aan het denken en je kunt je afvragen wat je ermee wilt en kunt. Je ontkomt er niet aan om keuzes te maken: Wat vind je echt belangrijk in je leven en waar wil je je aandacht aan besteden?


Meer lezen over een spirituele dimensie