Samenwerking met andere disciplines en bemiddeling


Voor een optimale zorgverlening is een goede samenwerking met ander disciplines zoals een huisarts, fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, specialisten is heel belangrijk. 

Om de zorgverlening zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en elkaar op de hoogte te brengen en te houden is er contact of overleg nodig.

Een leerzame en bijzondere persoonlijke ervaring

Zo'n vijf jaar geleden maakte ik een intense ervaring mee bij het sterfbed van mijn vader. Hij werd door een ayurvedische geneeskundige behandeld. Dankzij deze behandelingen werd het mogelijk het stervensproces op een natuurlijke manier te laten verlopen. 

Inspiratie voor een andere wending in mijn werk

Dit heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik in juli 2019 heb besloten om me in mijn werk als verpleegkundige meer te gaan richten op het bieden van verpleegkundige begeleiding, zowel tijdens de laatste levensfase als tijdens de stervensfase op een natuurlijke manier. 

Oprichting van netwerk "Natuurlijk Sterven"

Sinds september 2019 ben ik bezig met het opzetten van een netwerk "Natuurlijk Sterven" . In dit netwerk is er een samenwerking met professionals uit verschillende disciplines die dezelfde visie op gezondheid, ziekte en sterven delen. We houden met regelmaat bijeenkomsten om met elkaar in contact te blijven en van elkaar te leren. 
Als je een zorgvraag hebt die ik zelf niet kan beantwoorden, kan ik je wel van dienst zijn door samen met je te kijken of ik je naar een collega kan doorverwijzen binnen dit netwerk. De lijntjes zijn kort en de professionals bekend, zo kun je op een laagdrempelige manier in contact worden gebracht met andere deskundigen.

Te denken valt bijvoorbeeld aan een ayurvedisch geneeskundige, yogadocent (o.a. gespecialiseerd in mensen met kanker), massage (o.a. gespecialiseerd voor mensen met kanker)

Lees verder het verhaal over de stervensfase van mijn vader, tijdens een lezing: "natuurlijk sterven volgens de ayurvedische visie".

"In de ontmoetingen met jou merk ik dat je steeds actief op zoek gaat naar overeenkomsten om bij aan te sluiten. "

"Wanneer je die hebt gevonden ben je oprecht blij. Dat ontroerd en dat is voor mij.... jou grootste kwaliteit."


Christine van Oostrum, portretschilderes voor dierbare.

Contact

© 2020 Dilazorg. .
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.