Reacties cliënten en collega's

Hulp van het jaar verkiezing georganiseerd door de Nationale Hulpgids.


Met toestemming van de ouders

Een filmpje waarop ik in mijn functie als verpleegkundige te zien ben in de zorg voor hun zoon Sverre. 

De datum van de veiling van deze unieke poppenhuizen is verplaatst vanwege het coronavirus en zal gaan plaatsvinden op a.s. 24 oktober. De gehele opbrengst hiervan zal gaan naar energy4all.

https://energy4all.nl/nieuws/1440-veiling-poppenhuizen-dolls-house

In 2014 hebben de ouders Sandra en Peter, van een PGB cliëntje, Tonny genomineerd voor hulp van het jaar.

Wat was de motivatie hiervoor?

Tonny zorgt voor ons zoontje Sverre. Ze is zeer betrokken en nauwgezet. Wij laten hem met een gerust hart aan haar over, bovendien vindt hij het heerlijk als ze komt. Dat is de beste aanbeveling die je kunt krijgen lijkt me!

Ja waarom? Daarom natuurlijk! Tonny zorgt al een paar jaar voor onze vijfjarige zoon met een mitochondriële aandoening. Zij doet dit met zoveel liefde en inzet. Ze denkt altijd mee over mogelijke oplossingen bij problemen, verwent hem enorm, doet leuke dingen: zo gaan ze bij mooi weer lekker picknicken in de speeltuin. Hij eet wel niet zelf, maar toch lekker op een kleed in het gras is genieten.

Daarnaast krijgt hij heerlijke massages als hij uit bad komt, wrijft ze zijn voeten warm als die weer eens koud zijn.

Nou daarom dus en om al die andere verwennerijen en aandacht die ze aan ons allemaal geeft. Ze kijkt naar het geheel en niet alleen naar het individu. Dus Tonny is hulp van het jaar!


Op de website van de Nationale Hulpgids kwamen de volgende reacties van cliënten en collega's uit de kindzorg en ouderenzorg:

Collega:
Ik ken Tonny nu zo'n 4 jaar als een zeer bevlogen collega. Door haar bijzonder inlevingsvermogen en gevoeligheid kan zij zich op iedere cliënt persoonlijk afstemmen. Vaktechnisch is Tonny erg secuur. Alles bij elkaar krijgt de cliënt dus echt zorg op maat, in de ruimste zin van het woord.

Vera, collega:
Tonny is erg secuur en kijkt goed naar het totaal plaatje bij de cliënt zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Voor mij als VIG-IG leerling is het erg leerzaam en duidelijk om met Tonny mee te lopen en zo de kneepjes van het vak goed te leren. Zij is een vraagbaak met veel vaktechnische kennis en inlevingsvermogen bij de verschillende cliënten.

Bea, collega:
Tonny geeft op bevlogen en integere wijze echt zorg op maat. Zij stemt zich op zeer respectvolle wijze op een ieder af waardoor de cliënt het gevoel heeft de enigste te zijn. Bovendien is Tonny vaktechnisch erg secuur, kortom gewoon goed!

Angela, collega:
Ik ken Tonny als een warme en betrokken zorgverlener.

Elly van den Elzen, opdrachtgever:
Tonny kan zich goed inleven in de zorgvrager is betrokken en werkt zeer secuur. Vanuit Multidag is onze zorgvraag bij haar in goede handen.

Henk Beekman, cliënt met een duidelijke hulpvraag:
Tonny is deskundig wat betreft haar vakkennis; daarnaast heeft zij oog voor de mens zeer bevlogen met een gedegen vakkennis. Voor mij, het opstellen van mijn herindicatie PV en VP bij een zorgverzekeraar kwam dit goed van pas. Aanvraag geaccepteerd. Dit zegt genoeg. Zorg op maat. Wat anderen reeds in een eerdere aanbeveling vastgesteld hebben, kan ik onderschrijven.

Budgethouder met lichamelijke beperking:
Bij Tonny sta ik als cliënt centraal. Zij kijkt en luistert naar mijn hulpvraag en stemt daar haar hulpverlening op af. Haar werkwijze ervaar ik als zeer prettig.

Masja Nooijen, recruiter:
Tonny staat als zelfstandig zorgverlener bij Zorgzuster ingeschreven.
Tonny is een zeer ervaren en kundige verpleegkundige. Zij werkt in de zorg met passie en met visie. Los van het feit dat zij inhoudelijk zeer vakbekwaam is, is zij in de rol van (team/zorg) coördinator ook helemaal op haar plek!

Jacqueline Noorbergen, docent:
Ik ken Tonny vanuit een andere rol dan de meeste mensen die hierboven iets beschrijven. Ik ken Tonny vanuit mijn rol als docent/opleider van bij- en nascholingen voor zorgverleners. Tonny komt met regelmaat bij- en nascholingen volgen. Ze bereidt zich altijd heel goed voor en stelt gericht vragen rondom de thema's waarmee ze in de praktijk in aanraking komt. Ze heeft zich altijd verdiept in de materie en mede daardoor zie ik altijd uit naar haar komst. Mede dankzij Tonny en de casuïstieken die ze inbrengt, wordt de discussie in een scholing waarbij zij aanwezig is interactief. Deze nominatie is in mijn ogen meer dan verdiend!